Arbitraža pri Zavarovalnici Triglav obeležila 30 let delovanja

Častitljivi jubilej je Arbitraža pri Zavarovalnici Triglav obeležila s slavnostnim dogodkom in izjemnimi gosti. Zbrali smo se 27. marca 2013 v Hotelu Plaza, BTC City.

Arbitraža pri Zavarovalnici Triglav letos praznuje 30 let delovanja. Daljnega leta 1983 je arbitraža po ustanovitvi leto poprej pionirsko pričela z izvensodnim reševanjem zavarovalniških sporov.

Ob praznovanju okroglega jubileja je sekretarka in strokovna vodja arbitraže Judita Osterman Tepina predstavila novejšo arbitražno prakso na področju objektivne odškodninske odgovornosti. Predsednika arbitražnih senatov Miha Štukelj in dr. Lidija Koman Perenič sta nas seznanila z arbitražno prakso na področju zavarovanja avtomobilske odgovornosti in zavarovanja doma v letih 2011-2012.

O pomembnosti avtonomije strank pri imenovanju arbitrov in o vlogi Etičnega kodeksa arbitraže za vsakega arbitra je govoril predsednik arbitraže prof. dr. Peter Grilc. Prof. dr. Aleš Galič je poudaril pomen in prednosti arbitraže in se pri tem strokovno dotaknil posameznih določb Pravilnika o Arbitraži pri Zavarovalnici Triglav. 

V slavnostnem delu dogodka je prof. dr. Peter Grilc predstavil delovanja arbitraže v 30 letih skozi številke, Matjaž Rakovec, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav pa je poudaril pomen arbitraže za Zavarovalnico Triglav. Program je z razmislekom o etiki v vsakdanjem in poslovnem svetu zaključil prof. dr. Miro Cerar.

Program ob 30-letnici delovanja Arbitraže pri Zavarovalnici Triglav

Complementary Content
${loading}