Arbitraža pri Zavarovalnici Triglav praznuje častitljivih 40 let

V luči jubileja je Arbitraža pri Zavarovalnici Triglav 5. maja 2022, v Hotelu Mons, Four Points by Sheraton v Ljubljani pripravila poseben slavnostni dogodek.

V luči 40-letnice Arbitraže pri Zavarovalnici Triglav je v Ljubljani potekal poseben slavnostni dogodek. Leta 1982 je namreč tedanja Zavarovalna skupnost Triglav ustanovila arbitražo, s čimer je pravni postopek reševanja sporov izven sodišča postal del naše kulture, zaveza o mirni rešitvi sporov pa temelj etičnega ravnanja.

Ob praznovanju tega častitljivega jubileja sta predsednik arbitraže prof. dr. Peter Grilc ter sekretarka in strokovna vodja arbitraže Judita Osterman Tepina predstavila presek delovanja v preteklih desetletjih in kaj je novega na naši arbitraži. Ozrli smo se tudi k sorodni ustanovi, to je stalni arbitraži, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije. Njen generalni sekretar mag. Marko Djinović je predstavil vlogo arbitrov v gospodarski arbitraži, s čimer smo lahko našli vzporednice med dvema edinima arbitražama v Sloveniji.

V nadaljevanju druženja smo preko zanimivih izkušenj predsednikov arbitražnih senatov Janeza Vlaja in Vladimirja Balažica spoznali sodniško in arbitražno etiko ter integriteto skozi oči upokojenih vrhovnih sodnikov ter ugotavljali, kakšne so razlike v postopku pred sodiščem in pred arbitražo. V slavnostnem delu dogodka je Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav, poudaril pomen arbitraže za Zavarovalnico Triglav. Dogodek je zaznamovalo tudi predavanje Mateje Milost na temo medsebojnih odnosov, odgovornosti in vrednot, ki naj, v duhu arbitraže, temeljijo na zaupanju in sodelovanju. Krona vseh razmišljanj pa je bila pot do etičnega ravnanja, ki je vodilo vseh odločitev v sporih pri arbitraži.

Program ob 40-letnici Arbitraže pri Zavarovalnici Triglav

Complementary Content
${loading}